Кухня по-сарненськи: смажені яблука в тісті

22 Січня 2020, 09:01
Яблука в тісті 2902
Яблука в тісті

На зміну традиційним оладкам можна приготувати яблука в клярі.

Репептом поділилася сарненчанка Катерина Колядко. За її словами, це проста, але водночас дуже смачна страва, яку можна подавати на сніданок або десерт. Секрети приготування яблук в клярі дівчина розповіла виданню Район.Сарни.

Яблука в тісті
Яблука в тісті

Інгрідієнти:

130 грам теплого молока, одне яйце, пів чайної ложечки куркуми, чайна ложка цукру. Дрібка солі, половина чайної ложки соди, 100 грам борошна, дві столові ложки топленого масла, коріандр до смаку. Сік лимона або лайма.

Спосіб приготування: збиваємо яйце з цукром та сіллю, добавляємо масло та, молоко. Борошно ретельно змішуємо з куркумою, коріандром та содою. Рідку суміш з'єднуємо з борошном. Ретельно вимішати. Кляр готовий.

Нарізаємо яблучка кільцями. Катерина радить очистити яблука від шкірки. Каже, після смаження шкірка псує загальний вигляд страви.

«Скропити яблука соком лимона або лайма, далі обвалюємо кружечки в борошно, вмокаємо до кляру. Варто трішки потримали в руках аби зайве збігло. Смажимо на повільному вогні до мягкості наших яблучок. Готові пляцкі викладаємо на паперову серветку, щоб забрати зайву олію. Попередньо робимо цукрову пудру, збиваємо цукор та корицю в блендері. Все гарненько посипаємо та до тарілки. Смачного, та гарного вам дня!» – поділилася Катерина Колядко.

1
Катерина Колядко
Катерина Колядко

 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024