Мітингувальники вимагали звільнити Ситника за відпочинок в угідді «Поліське-Сарни»

20 Січня 2020, 09:26
1143 Джерело: з сайту РБК-Україна

На акції в Києві вимагали звільнити викритого в корупції Ситника з посади глави Національного антикорупційного бюро України.

Директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник має бути звільнений з посади глави НАБУ, оскільки його керівництво органом «дискредитує саму ідею боротьби з корупцією в Україні і кидає тінь на всю українську владу», заявили мітингувальники. Про це інформує РБК-Україна.

Нагадаємо, за неоплачений відпочинок в угідді «Поліське Сарни» директор НАБУ – в реєстрі корупціонерів.

На акції протесту 17 січня під Офісом президента у Києві активісти вимагають відставки викритого в корупції директора Національного антикорупційного бюро України Артема Ситника.
Вони вийшли з плакатами «Артем Ситник – ганьба і звільнення!», «Вимагаємо звільнити корупціонера Ситника!», «Артем Ситник – корупціонер! Геть із НАБУ!».

Мітингувальники висловили обурення, що антикорупційне відомство очолює людина, яку суд визнав корупціонером. Активісти наполягають, що Ситника мають звільнити з посади глави НАБУ, бо його керівництво органом «дискредитує саму ідею боротьби з корупцією в Україні і кидає тінь на всю українську владу».
6 вересня Сарненський районний суд Рівненської області визнав Ситника винним у порушенні визначених українським законодавством обмежень щодо одержання подарунків через не вказану  в декларації глави НАБУ інформацію про його відпочинок в мисливських угіддях «Поліське-Сарни» в період із 2017-го до 2019 року.
На директора НАБУ накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафу 3400 гривень, його внесли до реєстру корупціонерів.
10 травня главу НАБУ викликали на допит у ГПУ через те, що він не вказав у декларації інформації про оплачений його другом відпочинок у Рівненській області, вартість якого оцінюють приблизно в мільйон гривень.
Згідно з протоколом допиту знайомого Ситника, той оплачував відвідання главою НАБУ угідь «Поліське-Сарни», тому що «не міг відмовити в силу життєвих принципів».
Товариш глави антикорупційного бюро повідомив, що кожен візит Ситника в угіддя коштував приблизно 100 тисяч гривень, а під час одного з останніх відвідувань глави НАБУ його друзі розбили один і зламали ще два квадроцикли

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024