Сарненчани відзначили Водохреще

19 Січня 2020, 15:08
3139 Джерело: Фото з сайту Сарненської міської ради

В Україні на Водохреща люди пірнають в ополонку аби отримати душевне очищення та Божу благодать.

Погодні умови у Сарнах як ніколи сприяли взяти участь у святковому богослужінні та освяченні води, яке проходило на озері «Селянському». У святковий день Хрещення Господнього 19 січня о 12:00 годині міські жителі та гості міста взяли участь у прийнятті благодатної купелі у освячених водах «Йордану». Про це інформують насайті Сарненської міської ради.

Міський голова Світлана Усик привітала зі святом та побажала усім присутнім міцності тіла, духу та Божого благословіння.

Всі бажаючі  мали змогу скупатися. Найактивніші дорослі та маленькі моржі та морженята отримали медалі та солодкі подарунки від міської ради. Працівники комунального підприємства «Екосервіс» подбали про комфорт для присутніх: підготували місця для купання, встановили намети для перевдягання, організували вогнища. Депутат районної ради Анатолій Рудковський забезпечив гарячим чаєм, військові приготували смачного кулішу.

На святі звучали колядки та щедрівки від учасників народного аматорського ансамблю «Мереживо» міського будинку культури «Залізничник».

Про безпеку сарненчан подбали рятувальники місцевого підрозділу, працівники швидкої допомоги Сарненської ЦРЛ.

Проведенням свята Водохреща завершили цикл  Новорічно-Різдвяних свят цієї зими  у місті.


 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024