Сарненчани можуть втілити власний проєкт за кошти місцевого бюджету

14 Січня 2020, 10:07
2268

При міській раді Сарн відбулось засідання Дитячої дорадчої ради.

Взяли участь у заході міський голова Світлана Усик, представники навчальних закладів міста та спеціалісти міськвиконкому. Головним питанням, що обговорювалось стали написання проєктів та як втілити їх за кошти місцевого бюджету. Про це йдеться на сайті Сарненської міської ради.

Модернізація парків і скверів, розвиток бібліотек і шкіл, створення дитячих і спортивних майданчиків та інші можуть можуть стати реальними. Втілити їх у життя допоможе громадський бюджет міста Сарни - демократичний процес, який надає можливість жителям міста брати участь у розподілі коштів місцевого бюджету через створення проєктів для покращення міста та голосування за них.

Кожен може подати проєкт, пов’язаний з покращенням життя в ньому, взяти участь у конкурсі, перемогти в голосуванні і спостерігати за тим, як його ідею реалізують в рамках бюджету. Проєктом є пропозиція, подана членом територіальної громади, яка має підтримку не менше 15 місцевих жителів.

У ній необхідно вказати план дій, комплекс робіт, задум, ідею, розрахунки витрат і фотографії, що розкривають сутність задуму та можливість його практичної реалізації.

Для того щоб втілити свою ідею потрібно сформулювати її, розрахувати бюджет, заповнити заявку, обрати назву та тематику, стисло пояснити задум, проблему та рішення, розказати про свій проєкт, організувати рекламну кампанію, щоб збільшити шанси на виграш, стежити за ходом голосування, зібрати найбільшу кількість голосів і контролювати реалізацію проєкту за рахунок місцевого бюджету.

Подання проєктів розпочато з 1 січня 2020 року і триватиме до червня. Автор надсилає заявку: - поштою за адресою м. Сарни, вул. Широка, 31 з поміткою «Громадський бюджет м. Сарни», - електронною поштою у вигляді відсканованого оригіналу документів з поміткою «Громадський бюджет м. Сарни» на електронну адресу [email protected].

Також заявку можна подати на електронній платформі. Уточнення інформації, аналіз, оцінка та затвердження проєктів відбуватиметься у липні 2020 року.

Розміщення на веб-сайті Сарненської міської ради у рубриці «Бюджет участі» списків позитивно і негативно оцінених проєктів та карток аналізу у серпні 2020. Голосування за проєкти - у вересені-жовтні 2020.

Розміщення на сайті Сарненської міської ради результатів голосування - у листопаді 2020 року.Реалізація - у 2021 році.

За додатковою інформацією можна звертатись до Реєстраційного центру (І поверх адмінприміщення міської ради, головний спеціаліст Антоніна Хомич).

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024