У Сарнах вшанували пам'ять визволителів міста

12 Січня 2020, 09:30
2128

Вшанували пам`ять визволителів міста Сарни – 143-ї та 397-ї стрілецьких дивізій.

11 січня 1944 року – день в історії, що змінив життя місцевих жителів і започаткував новий відлік часу. Сарни було звільнене від фашистської окупації. Про це інформує Сарненська міська рада.

Окупанти три дні відчайдушно опиралися, та наступальний рух визвольної армії вже нічого не могло зупинити. 930 визволителів нашого краю навіки залишились лежати у землі.

«Вічна Їм слава і вічна Їм пам’ять» – під таким гаслом минуло у сарненчан вшанування пам`яті про визволителів.

За участю міського голови Світлани Усик, членів Сарненської районної організації ветеранів, представників влади району відбувся урочистий захід на Меморіалі солдатської слави, поклали квіти до пам’ятних знаків встановлених на честь 143-ї та 397-ї стрілецьких дивізій – визволителів міста Сарни. 

Світлана Усик привітала усіх присутніх зі знаменною датою в історії міста та району, висловила щирі слова вдячності ветеранам за великий подвиг, за героїзм, проявлений в боях, та побажала всім миру, міцного здоров’я, добробуту, благополуччя. Попередньо міський голова та спеціалісти міської ради відвідали Героїв-ветеранів, з нагоди 76 річниці визволення міста. Привітали тих, хто брав безпосередню участь у боях на фронті, працював у тилу.

Багато десятиліть віддаляє нас від трагічних подій далеких 40-х минулого століття, коли у країні вирувала ІІ Світова війна. Та скільки б літ не минуло, ми не повинні  забувати, якою ціною здобута перемога. На превеликий жаль, живих свідків тих буремних днів, визволителів нашого краю майже не залишилося.

Про ту страшну війну нам нагадують записані спогади, зняті кінофільми, а ще – обеліски, пам’ятники, меморіали біля яких пломеніють живі квіти, як частинка нашої вдячності всім, хто віддав своє життя у пекельному герці з фашизмом, хто боронив рідну землю від ненависного ворога. Минуло вже 76 років, а пам’ять все одно озивається глухим болем за втраченими рідними

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024