Вогнище, куліш від військових та ярмарка: як у Сарнах фестивалили на Різдво

11 Січня 2020, 15:22
2140

Відбувся загальноміський різдвяний фестиваль «Коляда 2020 - «Хай уся земля почує – Україна колядує».

Гучна коляда, різдвяний вертеп, атракціони, катання на дитячому «паровозі», фотозони, казкові герої, солодощі, куліш та благодійна ярмарка – такими  святковими атрибутами запам’ятався загальноміський традиційний фестиваль «Коляда 2020» сарненчанам, який для міських мешканців організувала міська рада. Про це інформує Сарненська міська рада.

На центральній площі 11 січня міські жителі зустріли Різдво Христове. О 12:00 годині розпочався фестиваль «Коляда 2020 «Хай уся земля почує – Україна колядує» за участю аматорських колективів міста та району.

Веселу святкову програму відкрили на головній сцені міста, освіченій звідусіль яскравими елементами ілюмінації, театралізованим виступом учасники театральної студії «Дивослово», що діє при міському будинку культури «Сузір’я».

Голосна, дзвінка, автентична дитяча та доросла коляда лунала у центрі міста аби популяризувати, зберегти, продовжити наші особливі, неповторні різдвяні традиції. Адже коляда є оберегом. Самобутність міста, держави визначаємо ми – жителі міста Сарни, представники української нації.

Колядували та вітали усіх із Новорічно-різдвяними святами усі, адже до участі у фестивалі долучилися як дорослі, так і дитячі колективи. Найбільшої прихильності серед глядачів мали виступи зразкового аматорського фольклорного колективу «Веретенце» МБК «Залізничник», який яскраво вітав міських жителів із головної сцени міста.

Для усіх учасників фестивалю міським головою та колективом міської ради було підготовлено солодкі подарунки та Дипломи. Кожен учасник заходу отримав Диплом учасника міського різдвяного фестивалю «Коляда 2020 - «Хай уся земля почує – Україна колядує».

Малечу розважали казкові герої – жителі міських будинків культури та дошкільних закладів міста. Разом з ними були облаштовані святкові фотозони, організовані  для незабутніх, пам'ятних фотожителів, на ярмарці продавали гарячі страви та напої. Працювали атракціони для дітей. «З вітерцем» не зважаючи на дощову погоду можна було проїхати у вагончику дитячого поїзда.

Уже традиційно погрітися можна було біля вогнищ, що організували комунальники міста. Під час фестивалю з ініціативи міської ради пройшла акція «Щедре Різдво», у рамках якої дошкільні навчальні заклади, заклади культури міста, міська рада підготували ярмарку-продаж солодощів та сувенірів, біля кожного закладу була встановлена скринька для збору коштів. Усі вилучені кошти будуть передані дітям та сім’ям, що потребують матеріальної підтримки.

Можна було випити запашного чаю та скуштувати справжнього польового кулішу, який приготували військові, смачної гарячої випічки, продаж якої організував хлібозавод ТМ «Скиба». На завершення свята усі колективи та жителі, які були присутні на площі, виконали спільну коляду «Нова радість стала».








1









 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024