Після новорічних свят Дідів Морозів, Снігурочок і продавців ялинок чекають в податковій

23 Грудня 2019, 12:26
914

Податківці запрошують фізосіб добровільно декларувати свої доходи.

На передодні новорічних свят податківці нагадали, як оподатковують отримані доходи новорічних казкових героїв, продавців ялинок та ведучих свят.

Вони вказали, що якщо такі послуги надають у межах підприємницької діяльності, податки сплачують в залежності від обраної системи оподаткування. Підприємницький статус такої фізособи має бути зазначений в договорі, а замовнику доцільно отримати від нього виписку або витяг з ЄДР про держреєстрацію його як суб'єкта підприємницької діяльності.

В свою чергу, новорічні персонажі, які працюють на корпоративних вечірках, дитячих святах, або приймають участь в театралізованих виставах, які організовані юрособами чи приватними підприємцями, отримають свій заробіток за мінусом податку і збору. Адже згідно з нормами ПКУ податкові агенти зобов'язані утримати ПДФО і військовий збір та перерахувати їх йдо бюджету. Такі суми, виплаченого доходу необхідно зазначати у формі № 1ДФ за ознакою доходу 01.

А от, якщо отриманий дохід не оподатковували під час його виплаті, то всі "казкові герої" після свят зобов'язані завітати до податкової служби та подати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи за наслідками звітного податкового року. Вони також зобов'язані самостійно сплатити до бюджету з отриманих доходів ПДФО (18%) та військовий збір (1,5%).

Податківці зазначили, що продаж найпопулярнішого новорічного товару серед населення - ялинок та іграшок оподатковують за такими ж правилами.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024