Історія успіху сарненчанина: від безробіття до власного бізнесу

15 Грудня 2019, 11:43
5460

Чоловік з Сарненського району пройшов шлях від безробіття до власної справи.

В’ячеслав Макаров до Сарненського районного центру зайнятості в 2005 році вперше звернувся як шукач роботи. Фахівці центру зайнятості надали інформацію про послуги служби зайнятості, в тому числі і про можливість започаткування власної справи. Про це інформує Рівненський обласний центр зайнятості.

На семінарах, в яких він брав участь, отримав інформацію про сутність та основні засади підприємництва; про перші кроки, які необхідно здійснити для відкриття власного бізнесу; про перспективні напрями та види діяльності, які можливо та доцільно провадити на місцевому ринку праці.

Дізнавшись про цю підтримку малого бізнесу зі сторони служби зайнятості, хлопець із задоволенням прийняв пропозицію про започаткування власного бізнесу.

Реалізувати себе в улюбленій справі, а головне діяти самостійно, втілювати в життя свої власні ідеї та відповідати за отриманий результат і стало його метою. Закінчив курси цільового призначення «Підприємець-початківець», успішно захистив бізнес план у сфері торгівлі та в 2006 році отримав одноразово виплату допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності.

Першими кроками у його справі стали реалізація кави та чаю на місцевому ринку у місті Сарни. Після одруження довелось змінити місце проживання та переїхати у невеличке, віддалене від райцентру село Довге.

Потрібно було утримувати сім’ю, тому зваживши всі за і проти, врахувавши потреби селян, вирішив відкрити власний магазин. Багаторічний довід роботи в торгівлі дозволив швидко визначити потреби місцевих споживачів, налагодити тісні зв’язки з постачальниками, закупити необхідний товар.

З 2007 року В’ячеслав Макаров співпрацює з Сарненським районним центром зайнятості, працевлаштовуючи безробітних громадян. За ці роки чоловік забезпечив роботою 8 жителів села. Оскільки життя постійно вносить корективи в наші плани, сьогодні він є роботодавцем для двох найманих осіб: продавців продовольчих та непродовольчих товарів.

Має багато планів на майбутнє та впевненість у завтрашньому дні, адже тільки тому, хто постійно працює над удосконаленням власного бізнесу вдається досягти поставлених цілей.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024