Сарненські водії зможуть відновити втрачене посвідчення онлайн

03 Грудня 2019, 14:20
1034 Джерело: фото ілюстративне

Замінити посвідчення водія чи відновити його у випадку втрати стане набагато легше.

Незабаром громадянин зможе замовити ці послуги, не виходячи з дому – достатньо мати власний електронний кабінет водія. Про це повідомляє Регіональний сервісний центр МВС у Рівненській області.

Відповідні зміни до Положення про порядок видачі посвідчень водія та допуску громадян до керування транспортними засобами внесли постановою Кабінету Міністрів України  від 15.11.2019 № 946, яка 27 листопада набула чинності.

Вони дозволять громадянину обміняти посвідчення водія та отримати його після втрати чи викрадення, скориставшись послугою через електронний кабінет водія або Єдиний державний портал адміністративних послуг.

В електронному кабінеті водія громадянин зможе замовити:
– обмін посвідчення водія в разі заміни особистих даних особи;
 отримання посвідчення водія замість утраченого або викраденого;
– отримання посвідчення нового зразка.

Звертаємо увагу, що перелічені послуги будуть доступні онлайн для власників посвідчень водія, у яких фотокартка не старше двох років.

Алгоритм отримання послуги:

– після авторизації в електронному кабінеті водія особа подає заяву в електронній формі;
– до заяви громадянин додає електронні копії документів, що підтверджують зміну персональних даних (за потреби), і
чинної медичної довідки форми 083/о;
– заява підписується кваліфікованим електронним підписом (КЕП) особи.

У випадку успішної перевірки поданої заяви та документів за всіма передбаченими державними реєстрами та базами громадянин отримує відповідне сповіщення. Відмовлення в наданні послуги можливе з низки причин, що передбачені постановою.

Отримати посвідчення водія громадянин зможе позачергово в територіальному сервісному центрі МВС, зазначеному в його електронній заяві.

Довідка: Електронний кабінет водія (ЕКВ) – це онлайн-сервіс, який надає всю актуальну інформацію про ваші транспортні засоби, а також можливість скористатися деякими послугами сервісних центрів МВС онлайн. Він запрацював у грудні 2018 року. Авторизуватись в ЕКВ можна за допомогою КЕП, BankID або MobileID. Користувачі ЕКВ можуть дізнатися інформацію про власні посвідчення водія та транспортні засоби, перевірити історію штрафів та сплатити їх. Також в ЕКВ можна зареєструватися в електронній черзі на отримання послуг у сервісних центрах МВС, замовити безкоштовну чи платну послугу перевірки транспортного засобу за його VIN-кодом та індивідуальний номерний знак.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39