АТОвець з Сарненщини: «вибухи були - як для дитини колискова»

26 Листопада 2019, 12:12
На фото Сергій Індруський 1009
На фото Сергій Індруський

АТОвець з Сарненщини розповів про гіркий досвід війни та реалії на «мирних» територіях.

Сергій Індруський з Рудні-Карпилівської, що в Сарненському районі, прослужив 21 місяць у зоні АТО в батальйоні «Горинь». Усякого довелося побачити вояку. Бувало й таке, що лише раз у тиждень берці знімав, щоб посушити. Про це пише Наталія Мелейчук для Голос України.

Адже побував  під  Слов’янськом, Троїцьким, у Краматорську… Сергій був єдиним зв’язківцем у роті. Підготовка лишилася ще з військової служби в авіації, що проходив 1996 року. 

Повернувшись додому, думав, забудеться. Та досі, каже, часто сниться війна, а в пам’яті закарбувався момент, як одного дня накрило «Градами». 

«Жили в бліндажах, – ділиться спогадами солдат. – У перші дні, як повернувся, важко було звикнути до тиші, ніби в настороженому очікуванні чогось лихого. Адже там стрілянина, вибухи були - як для дитини колискова»

Велика заслуга у підтримці на війні, за словами атовця, волонтерів. Вони забезпечували одягом, взуттям, засобами гігієни, продуктами. А інколи навіть частували солдат варениками та холодцем. Побратими з Волині, Сарн, Рівного часто телефонують до Сергія.

А як минулого року потрапив у лікарню із запаленням легень, що підхопив на полігоні, куди вкотре направили з військкомату, то через день провідували друга, допомагали медикаментами. На запитання, чи отримував хоч якусь допомогу як учасник бойових дій, сказав, що лісництво двічі виділило по 5 складометрів дров. А от землі так і не дали.

«Хоча спочатку, - бідкається Сергій, - обіцяли».

 Звертався навіть у кадастровий земельний відділ, але там сказали, що немає. 

Сваритися й судитися чоловік не хоче. Вважає, у кожного своя совість, з якою доводиться жити. Адже після того пекла, що пройшов, уже нічому не  дивується.

Читайте також: У Клесові земля для торгівлі піде з «молотка»

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50